Sådan gør du (se evt. nedenstående billede):
- Sæt maskinen på den ønskede plads og tilslut strømmen, 220volt med jordstik.
- Tænd for LIGHT (lys) og Warmer (varme) (A)
- Tænd for KETTLE HEAT (grydevarme) (B) og KETTLE-MOTOR (Omrører motor) (C)
- Kom 1 skefuld fedt i gryden (D). Efter ca. 1-2 min. tilsættes et bærer korn og 1 tsk. Salt.
- Efter kort tid vil majsene begynde at poppe og ”vælter” automatisk ud af gryden (D) (løfter grydelågene), da hver majs korn bliver ca. 35-40 gange større.
Når de sidste majs er poppede, vippes gryden (D) i lodret stilling og gryden (D) tømmes. Gryden (D) er nu varm og produktionen kan fortsættes, med at tilsætte fedt, korn, salt igen – ellers sluk.
- Producer altid mindst 5-10 gryder efter hinanden, majsene vil da opnå den største forøgelse.
- Når man har poppet den ønskede mængde popcorn slukkes der for gryden (B) og omrøremotor (C), men sluk først for lys og varme (A), når maskinen ikke skal bruges mere. Husk at slukke for maskinen hver aften.
- De popcorn, der er tilbage i maskinen om aftenen, kan opvarmes ved at tænde for LIGHT & WARMER (A) og vil være sprøde efter ca. 15 min. Fyld f.eks. et kræmmerhus op med popcorn og sæt det under varmelampen.
Rengøring:
Efter brug tømmes popcornsmaskinen for popcorn og tørres af med en fugtig klud (HUSK ingen rengøringsmiddel må bruges KUN vand).
Hvis der er problemer med popcornmaskinen, ring til vagttelefon på 5943 1132 og tryk 0