VIGTIGT:
- Motordelen må aldrig komme i vand
- Tag stikket ud af kontakten, når maskinen ikke bruges eller rengøres
- Kom aldrig kold olie eller spiritus i den smeltede chokolade i fontænen, dette vil stoppe chokoladen i at flyde
Forberedelse af chokoladen:
Den hurtigste måde at forberede chokoladen for maskinen på, er ved at smelte chokoladen i mikroovnen. For bedste resultat skal bruges chokolade med 60 % kakao-indhold. Ved højere procent, skal bruges mere vegetabilsk olie for at fortynde chokoladen. Forbrug ca. 1 kg.
Brug 1 kg chokolade og 1 kop madolie (du kan tilsætte mere olie efter at have tjekket konsistensen). Evt. spiritus kan tilsættes her (ca. ¼ kop).
Sættes i mikroovn – ca. 2½ minut. Der omrøres i chokoladen. Om nødvendigt gives lidt ekstra tid i mikroovnen.
Chokoladen skal have den rette konsistens (uden klumper) inden den kommes i fontænen.
Sådan gør du (Se evt. nedenstående billede):
Chokoladefontænen tændes (højre kontakt) ca. 3-5 min. før den varme chokolade hæles i. Når chokoladen er kommet i, startes motoren (venstre kontakt) (dvs. begge kontakter er tændt). Chokoladen hældes i ved foden af tårnet og chokoladen begynder at flyde fra toppen af tårnet.
Rengøring:
Tag stikket ud af kontakten og maskinen tømmes for chokolade, inden den bliver helt kold. Tårnet og sneglen ligges i blød i varmt vand – tilsæt opvaskemiddel. Motordelen vaskes med en fugtig klud
(HUSK at motordelen ikke må komme i vand).
Hvis Chokoladefontæne ikke virker - kontroller først:
- At der er strøm til chokoladefontænen
- At chokoladefontænen har sin egen stikkontakt eller fase
- At snegl og tårn sidder korrekt på plads
Hvis det ikke hjælper, ring til vagttelefon på 5943 1132 og tryk 0